5 Aplikasi Edit gambar Paling best untuk Pengguna Android

by - Monday, August 31, 2020

5 Aplikasi Edit gambar Paling best.  Pengguna android

5 Aplikasi Edit gambar Paling best untuk Pengguna Android | Assalamualaikum dan Hai. Kali ini, Cik Renex ingin berkongsi sedikit info mengenai aplikasi untuk edit gambar. Kelima-lima aplikasi ini adalah aplikasi yang wajib ada didalam telefon CR.

Kebiasaannya, CR akan edit gambar untuk mencantikkan lagi gambar yang CR ambil dan juga untuk edit gambar bagi mempromosikan barangan yang CR jual.

Sebelum menggunakan telefon, biasanya CR akan edit gambar menggunakan software Photoscape. Sekarang, dah ada yang mudah menggunakan aplikasi telefon pintar, makanya teruslah kita menggunakan aplilasi hp sahaja. 😊

5 Aplikasi Edit gambar Paling best


Jadi, 5 Aplikasi Edit Gambar paling best untuk pengguna Android terutamanya adalah :

1. CANVA

 
5 Aplikasi Edit gambar Paling best |

Aplikasi paling best dan paling FAVOURITE CR. Senang sangat Aplikasi Canva ni sebab aplikasi ini dah sediakan template yang siap. Kita cuma perlu pilih sahaja yang sedia ada. Canva ini akan memudahkan kita untuk mereka poster, logo,kad  jemputan, poster, bisnes card dan pelbagai lagi sebab itu lah CR suka sangat sangat aplikasi ini. Bila kita dah design, kita boleh simpan template kita dan kita boleh guna design tu untuk seterusnya. 


Kalau ada yang follow IG bisnes CR, msti perasan layout IG sis yang sama jee tiap kali upload. Sebab sis guna apps canva ni. Hanya perlu tukar gambar atau perkataan je sebab awal2 CR dah edit dan save je template tu. Senang nak guna. 


2.Phonto

5 Aplikasi Edit gambar Paling best |

Aplikasi Phonto ini selalunya CR akan edit untuk tambah text atas gambar dan font yang digunakan senang untuk di edit. CR selalu guna apps ni kalau nak edit gambar letak quotes best2. Takpun untuk edit gambar bagi bisnes keychain sebab senang terus edit guna phone. Ada yang nak tahu cara download font lawa untuk guna dalam apps font? Boleh DM CR yer. 


3. PicsArt


5 Aplikasi Edit gambar Paling best |
Aplikasi yang paling CR suka sebelum beralih arah pada canva. 😁 Picsart ni  banyak sangat kegunaan. Kena rajin explore sebab banyak sangat kegunaan dia. Ni contoh CR pernah kongsikan CR edit guna PicsArt. https://www.cikrenex.com/2017/01/edit-gambar-guna-picsart.html

Contoh yang kita boleh buat dengan PicsArt. 😁😍

Hai Paksu Remy. 


4. Snapseed

5 Aplikasi Edit gambar Paling best |

Aplikasi yang banyak sangat kegunaannya juga kalau rajin explore. Nak edit untuk promote barang2 & letak watermark kita pun senang. Yang rendah boleh jadi tinggi. 😁😊  Hehe. Nanti kalau rajin CR akan kongsikan yer.


5. Adobe Lightroom

5 Aplikasi Edit gambar Paling best |

Aplikasi edit gambar yang Viral sekarang dan instafamous selalu guna aplikasi Lightroom untuk mencantikkan lagi gambar. CR join group di telegram untuk dapatkan preset2 yang cantik. Bila ada preset, senang la kita nak gunakan.

Kesemua aplikasi ni boleh di download melalui Play Store. Anda hanya perlu search je nama aplikasi ini dan terus install. Selamat mencuba. 

You May Also Like

5 comments

  1. Semua favourite apps. Sangat berguna. Paling suka LR, Snapseed, Phonto itu yang biasa guna.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kann. Semua fav. Gambar2 fiza semua cantikkkkk..

      Delete
  2. semua ray punye favourite hehe

    kak reen jemput la join and meriahkan GA Ray kt sini

    https://www.raydahalhabsyi.com/2020/08/preloved-giveway-by-raydah.html

    ReplyDelete
  3. sy gne snapseed.. paling sng nk edit gmbr stakat ni..
    prnh guna picsart tp xreti sgt.. haha

    ReplyDelete

Terima kasih atas komen dan pendapat anda.