Lirik Lagu Goodbye, Hello - Syamel dan Ernie

by - Friday, July 30, 2021

Lirik Lagu Goodbye, Hello - Syamel dan Ernie



Lirik Lagu Goodbye, Hello - Syamel dan Ernie ︱ Assalamualaikum dan Hai. Hari ni Cuti umum Negeri Pahang sempena Hari Keputeraan Sultan Pahang. Daulat Tuanku. Sempena tengah rajin buka blog ni jom la update jap blog yang makin lama makin sendu ni. CR nak kongsikan satu lagu yang CR sangat suka dengar sekarang. 

Mula-mula dengar di Suria FM dah rasa vibes Faizal Tahir tapi tak sure sangat siapa nyanyi tapi dah macam dah boleh agak suara syamel ernie tu. Jadi untuk kepastian cari juga lagu ni di youtube. Memang betul Syamel dan Ernie yang menyanyi dan lagu ni lebih kurang macam kisah cinta mereka berdua. Kalau tak silap lagu ni keluar bila mereka berdua dah selamat diijabkabulkan menjadi suami isteri. 

Setiap kali kau pergi, separuhku mati
Namun sungguh cinta ini takkan pernah mati
Oh, kerna Tuhan saja tahu
Apa yang baik 'tuk kau dan aku

"Kau saja yang selalu aku nantikan, kudoakan
Kau yang selalu aku ceritakan pada Tuhan"

Ni antara bait  lirik yang sangat CR suka. Mendalam sangat bagi CR. Siapa2 yang tak pernah dengar lagi lagu ni jom layan video lagu ni di bawah.



Artist : Syamel & Ernie Zakri 
Title: Goodbye, Hello 
Komposer : Ernie Zakri, Syamel, Faizal Tahir, Mike Chan 
Lirik : Ernie Zakri, Syamel, Faizal Tahir, Mike Chan

Ini bukan mimpi, katanya
Tapi satu rasa yang nyata
Bukan juga rasa biasa, biasa

Takkan boleh terus begini
Ku tak mahu terus bermimpi
Hanya mahu menjadikanmu milikku

Setiap saat yang kau berikan
Bagai memetik bintang di langit
Setiap saat kau berikan padaku

Setiap kali kau pergi, separuhku mati
Namun sungguh cinta ini takkan pernah mati
Kerna Tuhan saja tahu
Apa yang baik 'tuk kau dan aku
'Cause everytime I say, "Goodbye"
You say, "Hello" (ow-oh-yeah)

Ini bukan lagi, bukan lagi mimpi, kini berbeza
Dugaan yang kita lalui
Banyak lagi yang kan menanti
Genggam erat tanganku kini, isteri

Setiap saat yang kau berikan
Bagai memetik bintang di langit
Setiap saat kau berikan padaku

Setiap kali kau pergi, separuhku mati
Namun sungguh cinta ini takkan pernah mati
Oh, kerna Tuhan saja tahu
Apa yang baik 'tuk kau dan aku
'Cause everytime I say, "Goodbye"
You say, "Hello", oh-yeah

Kau saja yang selalu aku nantikan, kudoakan
Kau yang selalu aku ceritakan pada Tuhan
Saat dua menjadi satu
Moga Tuhan mencurah restu, hu-uh, oh-oh

Setiap kali kau pergi, separuhku mati
Namun sungguh cinta ini takkan pernah mati
Kerna Tuhan saja tahu
Apa yang baik 'tuk kau dan aku
'Cause everytime I say, "Goodbye"
You say, "Hello"


You May Also Like

3 comments

  1. Mula2 dengar lagu ni.. macam emm beshe2 tapi sebab suri fm sellau pasang and hari2 dengar. Okay best sebenarnya haha

    ReplyDelete
  2. Baru tahu pasangan suami isteri ni ada lagu nanti nak g dengar kat youtube

    ReplyDelete

Terima kasih atas komen dan pendapat anda.