Pengalaman Pertama naik kereta perisai/kebal ACV 300 Adnan di Karnival Kem Batu 5 | Selamat hari kemerdekaan Malaysia!

August 31, 2019

Selamat hari kemerdekaan Malaysia!
Assalamualaikum dan Hai. "Tanggal tiga puluh satu, bulan lapan lima puluh tujuh,Merdeka! Merdeka!Tetaplah merdeka, Ia pasti menjadi sejarah". Itu adalah sedikit bait-bait lirik lagu Tanggal 31 nyanyian Allahyarham Sudirman. Bila kedengaran lagu di siaran TV dan radio itu tandanya kita bakal menyambut hari kemerdekaan.

Pada tahun ini kita menyambut kemerdekaan tahun ke 62. Semoga negara Malaysia terus aman makmur dan maju selamanya.

Ada yang pergi tengok perbarisan merdeka ke?Tahun ni CR tak pergi sebab ada hal pagi ni dan tak boleh nak pergi. Kalau pergi mesti lagi terasa kehangatan semangat kemerdekaan itu. Dan selalunya akan ada perbarisan unit2 badan beruniform dan juga pejabat-pejabat kerajaan. Tahun dahulu CR pernah tengok di Temerloh, siap ada persembahan silat dan juga kereta perisai/kebal askar lagi. Memang teruja gila bila tengok dan teringin nak naik.


karnival kem batu 5


Dan nak dijadikan cerita,  impian CR nak merasa naik kereta perisai tentera berjaya apabila CR pergi ke Karnival Kem Batu 5 Mentakab bulan lepas. CR merasa naik kereta perisai ACV 300 Adnan. Nak tengok video CR naik kereta perisai?Boleh tengok di channel youtube CR.




Maaf video yang berterabur sebab abam askar tu bawa macam drift kereta dan lagi satu risau handphone terjatuh. Lama juga pusing2 dalam kem tu memang seronok la. Tak tergambar perasaan tu. Bila dah turun dan dengar bunyi kereta perisai tu rasa macam nak naik semula. :)


Ramai sungguh yang tertarik dengan kereta perisai ni dan semua orang memang taknak lepaskan peluang merasa naik kereta perisai ni. Tak kira orang dewasa mahupun kanak-kanak. Bukan senang kan nak merasa naik melainkan ada karnival sebegini.
Semasa tunggu turn nak naik




Ustaz Syamsul Debat

Selain daripada aktiviti Joyride Kereta Perisai tu, malam sebelum tu ada ceramah perdana dari penceramah tersohor iaitu Ustaz Syamsul Debat. CR memang peminat dia dan bila tahu dia ada memang gigih ajak ma pergi walaupun tahu nanti mesti balik lambat sebab jauh jugak kem batu lima ni dengan rumah CR. 

Tapi demi Ustaz Syamsul Debat, kami pergi juga. Dan memang tak rugi bila pergi dengar ceramah dari Ustaz sebab banyak input yang kita dapat. Part kelakar tu memang tak boleh tinggal la.  Gelak saje dengar Ustaz bercerita. :)


Karnival Kem Batu 5

Ada juga pameran-pameran dari Agensi lain seperti Bomba, Pertahanan Awam , Hidupan Liar dan juga pelbagai lagi.  Sempat la merasa pegang kepada Harimau ni. :) Menurut encik yang memberi penerangan itu, ini adalah barang rampasan yang berjaya mereka rampas dari pihak yang tidak bertanggungjawab yang nak menjual kulit harimau ni. Dari kepala hingga ke kulit adalah asli dan diawetkan. Kecuali mata dan lidah harimau tu.

Karnival Kem Batu 5

Karnival Kem Batu 5

Karnival Kem Batu 5

Okay itu sahaja perkongsian CR mengenai karnival Kem Batu 5. Satu entri ada tiga kisah hehe. Harap2 tahun depan ada lagi Karnival Kem Batu 5 ni dan boleh lagi merasa naik kereta perisai. :)

Percutian Ke Bali Dengan Menggunakan Cathay Pacific

August 30, 2019



traveloka



Bukan senang nak pergi melancong dalam keadaan ekonomi sekarang ni yang tak menentu and of course kalau kita nak pergi bercuti kita kena kurangkan kos sebaik mungkin. Tak kisahlah kalau korang nak naik kereta atau nak naik flight, tapi yang pastinya korang kena pandai bajet. And pada zaman teknologi kini segala-gala benda senang dari nak buat online transaction kepada online booking. CR nak cerita sikit pasal salah satu airline yang ada kat dunia ni. And CR akan cerita sikit macam mana nak cari Cathay Pacific online promo kat korang semua dan juga sikit info pasal cathay pacific supaya kenal sikit siapa diorang ni. Jom mulakan! 



Bali

Tapi sebelum tu kemana destinasi kita? Hmm CR berangan-angan nak ke Bali. Tapi tak tahu la bila nak perginya. Hikss. Berangan tak perlu bayar kan. Bila sebut Bali memang kita akan terbayang keindahan pulau dan pantai yang cantik di sana kan. Untuk dapatkan harga tiket murah, pertama sekali korang kena pergi ke web atau apps Traveloka. Lepas tu korang boleh search for cheapest flight to Bali. Then, pilih tarikh yang kita nak plan, dan CR cadangkan korang pilihlah tarikh bukan cuti sekolah atau bukan musim perayaan sebab masa tu memang akan dapat harga yang menarik tertarik da boom. Pastu korang click search flight. Kalau tak dapat maksudnya takdelah kat tarikh tu so kena search tarikh lain lak. 

Cathay Pacific


Nanti akan keluar jugak result dari airline lain so masa ni kita boleh bandingkan harga senang je kat satu tempat. Tak payah pergi satu persatu dah jimat masa kita kan. Pada masa sekarang ni Cathay Pacific ni boleh pergi ke lebih kurang 90 destination, lebih kurang 35 negara so cuba anda bayangkan macam-macam tempat yang uolls boleh pergi. Cathay Pacific ni airlines dari Hong Kong, dan pernah menang award tau pada tahun 2016 sebagai pembersih dan first class terbaik dunia. 

Kalau korang nak tau lebih lanjut , boleh baca info dekat traveloka tu. Ada banyak policy yang korang leh baca berkenaan rules rules yang kita kena patuhi. Baggage maximum berapa, kalau lebih berapa kena tambah, pet takleh bawak, barang apa yang boleh bawak dalam luggage dan sebagainya. Time nak check in pukul berapa sebelum flight, kalau cancel atau reschedule macam mana nak buat semua info ada. 

Sekali sekala korang try la naik ngan Cathay Pacific ni untuk experience camne terbang dengan award winner pada tahun 2016 ni. Oh ya dekat Traveloka ni kita boleh juga book terus dan buat payment, sebab apps ni antara yang paling selamat untuk buat online transaction. Kalau ada apa-apa masalah korang boleh roger helpline diorang yang operate 24 jam. Nombor telefon local pun ada so takyah nak tunggu office hour negara luar. Kalau selalu fly dengan Cathay Pacific ni korang boleh involve dengan Marco Polo Club program. Korang boleh dapat banyak benefit kat sini, and dia ada banyak level. So kalau rasa diri tu banyak travel gunakanlah benefit ni sebaik mungkin. 


Actually ada 4 seat options dengan Cathay Pacific ni, ikutlah bajet korang, sama ada nak economy, premium economy, business atau first class. Untuk premium economy lak seat dia besar sikit and lebih selesa untuk tidur. Korang boleh request blindfold untuk tidur kalau nak. Makanan lak lebih banyak pilihan dan sedap-sedap gak tu. Business class lagi best, sebab seat dia besar and ada privacy sikit. Makanan lak datang dari chef from the top restaurant . 

Economy class ni sama jugak macam airline lain, ada tempat untuk letak barang kat depan seat dan selesa, and ada jugak in flight entertainment untuk perjalanan yang jauh. Makanan pulak ada 4 pilihan so korang boleh pilih ikut yang mana nak. Untuk first class pulak seat kita boleh tukar jadi bed so untuk flight yang jauh confirm kita nak rehat secukupnya kan. Makanan kita boleh pilih banyak pilihan dan korang siap boleh pilih time bila nak makan. Cuma kat sini CR nak pesan janganlah order time take off atau time landing, terpelanting lak makanan kita nanti. Hahaha. 

So nanti kat Bali kita boleh la enjoy puas-puas jika dapat sampai dengan selamat InsyaaAllah. Yang penting kita sampai dengan selamatnya dan baru boleh enjoy the beautiful pulau. 

Lirik Lagu Kasihku Selamanya | Lagu OST Dendam Pontianak

August 29, 2019

Lirik Kasihku Selamanya OST Dendam Pontianak


Kasihku Selamanya

Komposer : Aubrey Suwito
Lirik : Ad Samad

Sayangi ku…Sayang ku
Seperti sayangnya ku padamu
Ku tagih kasihmu
Ku raih dari mu
Semangat cinta paling agung

Telah ku katakan kepadamu
Engkau dan aku selamanya
Biarpun berakhir masa terhenti nyawa
Ku masih kan mencinta

Telah kau berjanji kepada ku
Setia mu selamanya
Akulah satu-satunya
Yang akan kau cinta

Sayangi ku Sayang ku
Sayangi hanya aku
Sayangku

Ku dendam rindumu
Ku idam darimu
Kasmara cinta paling pijar


Telah ku katakan kepadamu
Engkau dan aku selamanya
Biapun berakhir masa terhenti nyawa
Ku masih kan mencinta

Telah kau berjanji kepada ku
Setia mu selamanya
Akulah satu-satunya
Yang akan kau cinta

Ku di dalam kerasukkan
Kau begitu mengasyikkan
Maaf kiranya ku tersimpang

Telah ku katakan kepadamu
Engkau dan aku selamanya
Biapun berakhir masa terhenti nyawa
Ku masih kan mencinta

Telah kau berjanji kepada ku
Setia mu selamanya
Akulah satu-satunya
Yang akan kau cinta

Akulah satu-satunya
Yang akan kau cinta


Lagu ini sebenarnya adalah OST untuk filem baru yang bertajuk Dendam Pontianak yang bakal ditayangkan di pawagam mulai 12 September 2019 ni. Tapi di Singapura telah mula ditayangkan. CR tak sabar nak tengok filem ni sebab bila tengok trailer pun da terasa meremangnya. Pastu dengar pula lagu dari Tokti meremang yang penuh dengan emosi dalam setiap bait-bait liriknya. Bercampur emosi antara rayuan dan amaran di setiap rangkap lagu tu. Dan penghujungnya diselitkan dengan emosi marah dan dendam pada orang yang dia sayang tu. Tak sabar nak tunggu 12 September ni. Kalau ada di Starmall Mentakab boleh la CR layan. Yang penting hero pujaan hati ku pelakon utamanya. Hi Remy Ishak. hiks.


Revenge of the Pontianak


"Seruanku adalah mimpi ngerimu dan tangisanku akan menjadi igauan jiwamu."




Semuanya ada hikmah. Sedarkah anda?

(SUMBER)



Kadang2 kita berdoa untuk KUAT,tapi banyak pula DUGAAN datang.

Kadang2 kita minta CERDIK,tapi MASALAH pula datang.

Kadang2 kita minta KEBAHAGIAAN,tapi HURU-HARA pula datang.

tahukah kita ? bahawa


DUGAAN menjadikan mental kita KUAT.



MASALAH menjadikan kita berFIKIR.



HURU-HARA menjadikan kita TABAH.


Hebatkan ALLAH.Semuanya ada hikmah :)

Telah berkata Jibrail: "Wahai Tuhan,Engkau sampaikan lah hajat hambaMu ini"
Maka ALLAH swt menjawab: " Biarkan hambaKu ini,Kerana aku Mencintai suaranya"



Manusia mana yang tak pernah ada masalah dalam hidup mereka kan. Kita memang tak kan lari dari masalah. Dengan adanya masalah menjadikan kita lebih matang dalam menghadapi kehidupan sehari-harian kita. Semoga anda yang  membaca entri ini di permudahkkan segala urusannya. :)

How can we be happy??

August 28, 2019

quote about life



A wonderful short story :: How Can We Be Happy?



"Once a group of 50 people was attending a seminar. Suddenly the speaker stopped and decided to do a group activity. He started giving each one a balloon. Each one was asked to write his/her name on it using a marker pen.

Then all the balloons were collected and put in another room. Now these delegates were let in that room and asked to find the balloon which had their name written, within 5 minutes. 

Everyone was frantically searching for their name, colliding with each other, pushing around others and there was utter chaos. At the end of 5 minutes no one could find their own balloon. 

Now each one was asked to randomly collect a balloon and give it to the person whose name was written on it. Within minutes everyone had their own balloon. 


The speaker began—exactly this is happening in our lives. 

Everyone is frantically looking for happiness all around, not knowing where it is. Our happiness lies in the happiness of other people. Give them their happiness; you will get your own happiness. And this is the purpose of human life. Is this not what you are looking for?"



Dapat tak maksud tersirat dari kisah kat atas ni?Apa yang CR faham kadang-kadang dengan membantu orang mencari kebahagiaan ia akan menjadikan kita rasa puas hati dengan diri sendiri. Dan kadang2 bila melihat orang lain bahagia kita akan bahagia juga walaupun hakikatnye kita terluka. 

Deep.kbye


Merdeka!

Selamat Hari Kemerdekaan Malaysia yang ke 59. Alhamdulillah. Malaysia masih aman. Ahaks. Hari ni cuti umum. Seronoknyaa. Plan tahun ni nak tengok perbarisan sempena hari merdeka kat Temerloh. Tapi kecewanya sebab sampai2 dieorg dah tengah baris kat dataran tu. Padahal awal jugak perginya.



Antara yang terlibat dengan perbarisan Hari Merdeka. Tengok ade bomba,kadet polis,kolej komuniti Temerloh dan lain-lain ag. Smart masing2 pakai.


Kereta kebal & Bomba menjadi tarikan utama. Semua pakat2 selfie dengan kereta kebal dan lori bomba. Yelah,bukan selalu tengok secara dekat kan.


Kereta kebal paling femes. Siap beratur nak masuk dalam kereta kebal tu. Aku idok ler. Tengok2 je. Budak2 ramai la masuk dalam tu.


Lori bomba. Macam2 dalam tu ha. Barang2 keperluan untuk bantuan kecemasan semua lengkap dalam tu.


Selalu kalau nampak kereta polis dan JPJ mula lah cuak kan. Hari ni kita selfie puas2. Haha


Itulah ringkasan untuk hari ni.
Semoga kemerdekaan negara kita berkekalan untuk selama-lamanya dan ekonomi makin maju. 😊

BeauTea | Produk baru dari Safi Malaysia

#safibeautea #BeauteabySAFI #safimy #safimalaysia #premiumteacleansers #rm #rushmedia #CRreview #bloggerpahang  #blogcikrenex #malaysianblogger


Assalamualaikum dan Hai. Berita baik untuk pengguna tegar produk penjagaan kulit Safi Malaysia. Safi Malaysia  telah melancarkan satu produk pembersih wajah baru iaitu BeauTea.

Produk pembersih wajah yang berasaskan campuran bahan semulajadi yang terbaik. Beautea oleh pembersih SAFI dengan 100% Pembersih Teh Premium untuk melindungi terhadap Pencemaran, Tekanan dan Kosmetik. Bila kita dengar perkataan semulajadi tu confirm la kita akan lebih yakin nak gunakan dalam kehidupan seharian2 kita kan.



Untuk produk Beautea by Safi Malaysia ni, da 4 jenis yang diperkenalkan oleh iaitu 

1.White Tea & Damask Rose - sesuai untuk kulit kering
2.Green Tea & Neem - sesuai untuk kulit normal
3.Black Tea & Black Orchid - sesuai untuk kulit sensitif
4.Apricot Tea - scrub muka untuk hasil kulit lbih cerah & licin

.
Setiap satu tu ade kegunaan yg tersendiri.,tinggal kita je nak pilih yang mana yg kita perlu dan sesuai dengan kulit kita.

CR tak sempat cari kat watsons. Tapi jangan risau, dunia kan dah maju. Semua di hujung jari. CR tempah online je di website watsons. Tekan-tekan dan bayar je. Pastu tunggu je barang sampai.

Heee. CR beli yang jenis warna pink dan oren iaitu White tea & damask rose dan apricot tea scrub.
.

Apabila kita menggunakan pembersih muka yang salah dan tak sesuai ianya boleh menjadikan kulit kita kering dan tak selesa. Tapi jangan risau kerana Hydrating Gel Cleanser White Tea & Damask Rose membersihkan kulit kita tanpa menanggalkan kelembapan semulajadi kulit kita dan menjadikan ia licin dan lembut.

Seperti yang kita tahu Damask Rose terkenal dengan kepakarannya dalam melembapkan kulit kering.

CR suka guna pembersih yang berasakan gel dan memang lembap kulit kita selepas memakai pembersih muka ni. CR juga suka yg ni kerana ia membantu mengecilkan pori yang memang sedia besar di muka CR ni.


Satu lagi CR beli Skrub wajah Apricot tea ni. Tak rugi beli yang ni sebab skrub dari beautea safi tidak kasar dan bila kita skrub muka kita, takde la kita rasa tak selesa kan.  Skrub Beautea safi ni akan membuang sel-sel kulit mati di muka kita. Jadi selepas itu katakan selamat tinggal kepada kulit kusam. Heee.


Jadi apalagi, jom dapatkan pencuci muka Beautea dekat Watsons berdekatan atau secara online di http://bit.ly/2JTltHO


Koleksi Medal Fun Run Mac 2019 - Julai 2019

August 24, 2019

Koleksi Medal Fun Run Mac 2019 - Julai 2019 Cara sertai fun run virtual run list fun run medal fun run

Assalamualaikum dan Hai. Rasanya macam dah lama Cik Renex tak berkongsi aktiviti Fun Run yang sempat CR sertai. Last update berkenaan dengan aktiviti Fun Run di Amsas Pahang. Bleh klik ni kalau belum baca lagi. 


Jom kita tengok larian apa yang CR dah berjaya sertai. Saja menambah koleksi medal yang cantik2. hehe

1. Girls Power Virtual Run 2019 14 Mac 2019  

Girls Power Virtual Run 2019 virtual run
 Cantik tak medalnya. Ini adalah Virtual Run pertama yang CR join. Mula-mula risau juga nak join virtual ni sebab takut kena tipu. Bila tengok semula review dan ada yang pernah dapat medal tu, tu CR join juga.  Kalau perasan, atas medal tu tertulis nama kita. Seronok bila dapat medal ada terukir nama kita sendiri. 😍

Apa itu VIRTUAL RUN atau dalam bahasanya LARIAN MAYA?? 

Larian maya ini sebenarnya kemudahan untuk peminat larian untuk sertai aktiviti larian tanpa perlu hadir ke sesuatu event. Dan kita juga bebas untuk berlari di mana-mana sahaja tetapi perlu habiskan jumlah jarak dalam tarikh yang ditetapkan oleh penganjur.Siapa-siapa yang tiada masa atau tak sempat join aktiviti funrun sebenar  boleh la join Virtual Run ni. Kita cuma perlu snap screenshot bukti kita telah berlari dengan jarak yang ditetapkan dan hantar pada pihak penganjur. Lepas tu tunggu je medal atau tshirt sampai. 

 CR join Virtual Run ni dari apps 42race. 

2. Global Surveyor's Day 2019 23 Mac 2019 

Global Surveyor's Day 2019

Kali ni CR dan #gengFunRun beralih arah sertai aktiviti di luar pahang pulak. Kami menyertai aktiviti fun run sempena Hari Global dunia di Jabatan Ukur dan Pemetaan Malaysia (JUPEM) KL. Kami sertai event ni pun kerana salah seorang dari geng kami pernah kerja di JUPEM. Jadi sebagai tanda sokongan, kami semua pun menyertai aktiviti ini. 


Global Surveyor's Day 2019

Bergambar kenangan dengan power rangers ni. ye ke power rangers?Biar la kalau salah pun. Hehe. 

3.  Patin Run 2019 14 April 2019



Pada awalnya, laluan larian Patin Run sekitar bandar temerloh tetapi ada sedikit masalah dengan pihak-pihak tertentu maka tukarlah tempat ke Mentakab. Kecewa juga sebenarnya sebab trademark Temerloh kan dengan Ikan Patin, bila tak berlari di sekitar Temerloh kecewa juga hati ini. Tapi tak ape lah. larian tetap diteruskan. 

Trek laluan agak memenatkan wehhh. Dengan jalan berbukitnya. Kejap naik bukit. kejap turun bukit. Mengahhhhh. Nasib tak de anjing kejar je. huhu



CR suka dengan design medal Patin Run ni dan tshirt pun cantik warna dia. I loike.

4. 28 April 2019 Adtec Jerantut Fun Run

Adtec Jerantut Fun Run

Adtec Jerantut Fun Run

Event terakhir sebelum menyambut bulan Puasa. Medal kali ni unik juga, gambar tapak kasut. :p . Trek laluan kali ni agak mencabar. Mula-mula lalu jalan besar utama, kemudian masuk ke hutan dan baru ke dalam ADTEC semula. Jalan berbukit yer kawan-kawan sama macam Patin Run. huhu

Design baju yang simple tapi ayat nya sangat bermakna. 

"Pain is Temporary, Quitting Last Forever"


5. Bus Mini virtual run 15Julai 2019


bas mini beestorm virtual run

Medal Virtual Run kedua yang CR sertai. Comel je gambar bas mini. Yang ini CR sertai bawah Beestorm. Harga murah dan design lawa. Nak join klik link bawah k.


6. Malaysia Breakfast Day Fun Run 21 Julai 2019



Event yang CR nanti2kan sebab tahun lepas terlepas nak daftar. Tahu-tahu je dah tutup penyertaan. Kali ni memang alert betul dengan tarikh dia dan terus ajak geng join. Event kali ni 3km je tapi tak tahu la apps rosak ke ape ke, km tak sampai 3km. 


 Malaysia Breakfast Day Fun Run
favourite!
 Puas hati sangat dapat join event milo ni sebab CR suka sangat air milo dari Lori Milo tu. Rasa dia tu lain dari yang kita biasa minum di rumah mahupun kedai. Dia ada rasa special Lori Milo tu. Ahaks. Lepas je larian , dapat medal terus ke booth air milo. 


 Malaysia Breakfast Day Fun Run

 Malaysia Breakfast Day Fun Run
Apa yang kami dapat bila dah sampai Finisher Line. :)

Kami kan baru 1st time join, rupanya ada kupon dalam beg yang kita dapat finisher line utk kita amik breakfast di booth yang disediakan. πŸ˜…

Selain tu ada juga game2 yang untuk disertai dan hadiah yang ditawarkan best juga sebab barang-barang dari Nestler kan. Tidak ketinggalan orang ramai pun datang juga untuk menyertai permainan yang disediakan. 

Konon-kononya kami nak bersara dah dalam dunia funrun tetapi tak menjadi. Event Fun Run untuk bulan September dan Oktober dah menanti. Bulan Ogos je berehat sebentar. hiks.

Julai 2019 vs Ogos 2018. Hahaha kbai


Cabaran Guardian Vitamin C + Zinc #FizzWithMe Menggalakkan Penjagaan Kesihatan

August 15, 2019

Cabaran Guardian Vitamin C + Zinc #FizzWithMe Menggalakkan Penjagaan Kesihatan


Lakukan cabaran Guardian Vitamin C + Zinc #FizzWithMe – Cuba hasilkan bunyi fizzing selama lebih daripada 30 saat dengan sekali nafas.

Bunyinya mudah bukan? Sertai Cabaran Guardian Vitamin C + Zinc #FizzWithMe untuk menguji keupayaan anda kerana cabaran ini tidak semudah yang anda sangka, ia akan membantu rakan-rakan dan keluarga anda untuk mempertingkatkan tahap kesihatan masing-masing serta mengingatkan mereka untuk mengambil dos harian suplemen kesihatan mereka.

Cabaran Guardian Vitamin C + Zinc #FizzWithMe Menggalakkan Penjagaan Kesihatan


Guardian memperkenalkan cabaran ini untuk meningkatkan kesedaran tentang pentingnya mendapatkan vitamin dan mineral yang diperlukan untuk kesihatan yang baik.

Guardian Vitamin C + Zinc #FizzWithMe Challenge merupakan satu cabaran yang mudah, menurut Pengarah Pemasaran, Kesihatan & Kecantikan, Asia Tenggara Guardian Health & Beauty Sdn Bhd, Cho Do Youn.

Cabaran Guardian Vitamin C + Zinc #FizzWithMe Menggalakkan Penjagaan Kesihatan

“Tetapkan pemasa yang terdapat di telefon mudah alih anda. Kemudian, tarik nafas yang panjang, masukkan sebiji Guardian Vitamin C 1000mg + Zinc 10mg Effervescent Tablet ke dalam segelas air pada suhu bilik, tekan butang pemasa tersebut dan hembus nafas melalui mulut sambil gigi terkatup untuk menghasilkan bunyi fizz.

“Tetapkan masa fizz anda selama yang anda boleh. Apabila anda telah tercungap-cungap, minum campuran Guardian Vitamin C + Zinc tadi bagi mendapatkan manfaat kesihatan.

“Cabar rakan-rakan dan keluarga anda untuk melakukan Guardian Vitamin C + Zinc #FizzWithMe di media social sambil berseronok di samping menggalakkan mereka supaya sentiasa ingat untuk mengambil suplemen kesihatan mereka,” ujar Cho Do Youn.


“Usaha untuk fizz memerlukan latihan dan kawalan pernafasan. Disebabkan tabiat saya untuk melaksanakan Guardian Vitamin C + Zinc #FizzWithMe bersama pengambilan effervescent setiap pagi, saya mampu fizz selama 38 saat. Saya ingin mencabar mereka yang berusia 18 tahun ke atas untuk menyahut cabaran Guardian Vitamin C + Zinc #FizzWithMe. Lakukan untuk manfaat kesihatan, mahupun untuk keseronokan! Gunakan hashtag #FizzWithMe di laman Instagram atau Facebook dan kami akan mencari anda dan memilih individu paling kreatif dengan kejutan hadiah-hadiah menarik,” tambahnya.

Cabaran Guardian Vitamin C + Zinc #FizzWithMe Menggalakkan Penjagaan Kesihatan


Guardian Vitamin C + Zinc #FizzWithMe merupakan sebahagian daripada rancangan jenama berkenaan untuk membantu lebih ramai rakyat Malaysia menjadi lebih sihat.

Rangkaian penjagaan kesihatan, kecantikan dan penjagaan diri terbesar di Malaysia telah memperkenalkan satu rangkaian suplemen berkualiti yang khusus bagi golongan dewasa. Dengan lebih 400 cawangan di seluruh negara bersama gedung dalam talian (e-store) Guardian, suplemen kesihatan Guardian bukan sahaja mudah diperoleh tetapi juga ditawarkan pada harga mampu milik, sekali gus membolehkan lebih ramai rakyat negara ini merasai manfaat mempertingkatkan diet mereka bagi penjagaan kesihatan yang lebih baik melalui suplemen kesihatan.

CR dah buat cabaran ni. mohon jangan gelak sebab mampu 16saat je buat #fizzwithme.




Rangkaian Suplemen Guardian


1. Vitamin C 1000mg + Zinc10mg (MAL16085003NC)
guardian Vitamin C 1000mg + Zinc10mg (MAL16085003NC)
Vitamin C merupakan vitamin larut air yang tidak boleh dihasilkan oleh badan kita. Sehubungan itu, anda perlu menambah bekalan Vitamin C larut air pada setiap hari.

Vitamin C memberi manfaat penjagaan kesihatan umum tubuh, manakala Zink adalah mineral untuk mengekalkan kesihatan yang baik. Dual Action Guardian Vitamin C 1000mg + Zinc 10mg Effervescent Tablet mengandungi 1,000 mg Vitamin C dan 10mg Zink, yang mana membantu suplemen keperluan harian anda. Ia boleh didapati dalam 10s, 30s dan 90s.


2. Vitamin B-complex + Vitamin C + Minerals (MAL16085038NC)
guardian Vitamin B-complex + Vitamin C + Minerals Gabungan Vitamin B-Kompleks, Vitamin C dan mineral ini membantu anda kekal bertenaga serta membantu prestasi harian untuk mengikuti gaya hidup penuh cabaran pada hari ini. Ia disediakan dalam pilihan 15s dan 45s.


3.Vitamin D3 1000IU (MAL18066029NC)

guardian Vitamin D3 1000IU

Vitamin D3 1000IU Guardian membantu suplemen vitamin D3 yang penting untuk kesihatan. Ia menyediakan sokongan kepada kesihatan yang baik. Golongan dewasa digalakkan untuk mengambil satu tablet sekali sehari selepas makan atau mengikut preskripsi doktor atau ahli farmasi.


4. Co-enzyme Q10 150mg (MAL18066028NC)

 Co-enzyme Q10 150mg guardian

Co-enzyme Q10 dihasilkan semulajadi oleh tubuh dan memainkan peranan penting dalam penghasilan tenaga. Suplemen Co-enzyme Q10 Guardian direka khusus untuk dos pengambilan sebiji sehari untuk penjagaan kesihatan yang baik dan penghasilan tenaga serta memberi khasiat pada tubuh. Golongan dewasa disyorkan mengambil satu gel lembut sekali setiap hari, bersama atau selepas makan atau menurut preskripsi doktor dan ahli farmasi.


5. Evening Primrose Oil 1000mg (MAL18066031NC)

Evening Primrose Oil 1000mg guardian

Minyak evening primrose digunakan untuk menggalakkan kesihatan dan kesejahteraan wanita kerana ia mengandungi asid linolenik gamma (GLA), asid linolenik (LA) dan asid lemak Omega-6 semulajadi. Tersedia dalam botol 60 biji atau 300 biji gel lembut dengan 1000mg EPO dalam setiap biji gel lembut. Satu gel lembut perlu diambil tiga kali sehari bersama makanan atau mengikut nasihat doktor atau ahli farmasi.

6. Vitamin B Complex (MAL18086001NCZ)
Vitamin B Complex guardian
Suplemen Vitamin B-Kompleks Guardian memberikan tenaga dan kecergasan . Golongan dewasa dinasihatkan mengambil sebiji tablet sehari selepas makan atau mengikut preskripsi doktor atau ahli farmasi.


7. Vitamin E 400IU (MAL18056140NC)
Vitamin E 400IU guardian
Sementara itu, Vitamin E Guardian membantu mengekalkan kesihatan yang baik. Ia merupakan sumber semulajadi Vitamin E. Bagi dewasa, ambil satu gel lembut sekali sehari, selepas makan atau mengikut nasihat doktor atau ahli farmasi.


8. Omega-3 Fish Oil 1000mg (MAL18026048NC)
 Omega-3 Fish Oil 1000mg
Suplemen minyak ikan Omega-3 1000mg Guardian mengandungi asid-asid lemak penting dalam bentuk asid eikosapentaenoik (EPA) dan asid dokosaheksaenoik (DHA) daripada ikan. Ia menyediakan asid lemak yang penting bagi kesihatan tubuh dan menyokong kesejahteraan umum. Digalakkan mengambil sebiji gel lembut dua kali sehari bersama makanan atau mengikut preskripsi doktor atau ahli farmasi. Ia boleh didapati dalam botol 60 biji gel lembut atau 300 biji gel lembut 


9. Double-strength Omega-3 DHA & EPA Fish Oil 1000mg (MAL18066030NC)
Double-strength Omega-3 DHA & EPA Fish Oil 1000mg

Selain itu, Guardian Double-strength Omega-3 DHA & EPA Fish Oil 1000mg mengandungi asid lemak penting, asid eikosapentaenoik (EPA) dan asid dokosaheksaenoik (DHA). Malah, setiap gel lembut mengandungi 360mg EPA dan 240mg DHA. Jumlah asid lemak yang mencukupi mesti diperoleh daripada diet kita. Suplemen ini bukan hanya menyediakan asid lemak penting bagi manfaat badan kita tetapi juga menyokong kesejahteraan umum. Dinasihatkan mengambil sebiji gel lembut sebanyak dua kali sehari atau mengikut preskripsi doktor atau ahli farmasi. Ia boleh didapati dalam botol mengandungi 60 biji atau 300 biji gel lembut.
© Blog Cik Renex