Cara cuci Sinki tersumbat dengan Soda Kuda Api

by - Tuesday, January 28, 2020

Cara selesaikan masalah Sinki tersumbat

Masalah sinki tersumbat selesai dengan Soda Kuda Api | Assalamualaikum dan Hai. Selamat kembali bertugas pada yang dah mula bekerja hari ni. Lama cuti Tahun Baru Cina kan rasa macam nak cuti lama lagi. Huhu. Cuti-cuti ni mesti ramai family datang berkunjung ke rumah kita dan kalau boleh kita nak rumah kita kelihatan Perfect di mata mereka. Malulah kalau tiba-tiba orang datang, rumah kita ada masalah sinki tersumbat tak pasal-pasal je kena mengata dengan tetamu nanti.

Kes sebegini pernah terjadi pada kawan CR. Rumah dia mengalami masalah sinki tersumbat. Dah pelbagai cara dia guna untuk menyelesaikan masalah sinki tersumbat termasuklah menggunakan air panas,cuka, garam dan asid. Semua tak berhasil , siniki masih tersumbat dan rasa nak give up dah. Terus rasa nak panggil tukang paip datang dah.

Pembekal Soda kuda api

Tetapi kawan CR ni nak cuba juga selesaikan sendiri juga masalah sinki tersumbat rumah dia dengan sendiri. Jadi sambil2 dia online Facebook tu dia search "Sinki tersumbat" di ruangan search Facebook dan keluarlah iklan Soda Kuda Api. Dia cuba beli satu pek dan bila Soda Kuda Api tersebut dah sampai terus dia cuba buat ikut arahan penggunaan. Dan alhamdulillah, masalah sinki tersumbat terus hilang dan lancar je air mengalir turun tanpa ada masalah. Jimat duit. :)


Kawan CR ni juga ada beli satu rumah. Biasa lah rumah baru mesti kita kena bersihkan dahulu sebelum di sewakan untuk penyewa lain. Tengah bersihkan bilik air, tengok-tengok air bertakung dan melimpah ke ruangan bilik. Dia teringat pada Soda Kuda Api yang sebelum ni dia beli.


Keesokkan harinya, dia cuba pakai soda tersebut ke dalam lantai lubang bilik air , jirus air panas . Selepas 2jam dia check semula dan tengok air bertakung sebelum ni dah tiada dan bila pasang air laju-laju pun dah tak bertakung. Selesai masalah.

Selepas dari kes tu, kawan CR terdetik hati nak menjual juga soda kuda api bagi membantu kawan-kawan yang ada masalah sinki tersumbat ni.

Berikut adalah testimoni mereka yang dah pernah guna Soda kuda api ni.




Pembekal soda kuda api sinki problem
(TESTIMONI)

Pembekal Soda Kuda Api
(TESTIMONI)

Sinki masalah
(TESTIMONI)

Soda Kuda Api
(TESTIMONI)



sinki tersumbat

Jadi, kalau anda ada masalah sinki tersumbat, aliran air perlahan atau sebagainya  boleh la cuba Soda Kuda Api ni juga.  


Harga?

1kg RM40 
(harga tidak termasuk postage)
Boleh hubungi En Rasyid untuk COD
di kawasan-kawasan tertentu sekitar KL dan Selangor.

Cara untuk tempahan

Boleh melalui whatsapp En Rasyid . Klik link ni

Atau melalui Facebook beliau.

Selamat mencuba. 


You May Also Like

13 comments

  1. memudahkan keje ni kalo sinki tersumbat

    ReplyDelete
  2. wahhh bagus betul ni.. leh la cari nnti...

    ReplyDelete
  3. Menarik. Nanti nak try la. Sebab kadang kita pun alami singki tersumbat. Tak tau punca apa.

    ReplyDelete
  4. kAlau sinki tersumbat mmg sush la.. Nad ade beli kat shopee gk, jenis lain.. Memng takda dh tersumbat sinki.. Bagusla ada produk mcm ni.. Tak eprlu panggil tukang paio

    ReplyDelete
  5. waalaikumussalam. bagus sangat ni. dah takyah nak pening kepala pikir pasal sink tersumbat :D

    ReplyDelete
  6. Bagus ada produk mcm ni. Kdg2 bila dh lama pakai..minyak n sehaga kotoran melekat kat paip dia..mmg susah. Dok pum2 baru le keluar.

    ReplyDelete
  7. menarik ni.. memang tngh plan ngn mak nak bersihakn rumah besar2an..
    nk bukak salur paip semua. blh cuba ni kurengkan proces menggosok hehe..

    ReplyDelete
  8. Bagus ni standby sebungkus kat rumah kalau ada sinki tersumbat boleh guna

    ReplyDelete
  9. boleh try beli ni utk elakkan sinki tersumbat

    ReplyDelete
  10. stress kann kalo sinki tersumbat jeeeew

    ReplyDelete
  11. Bagus juga soda ni, i pun nak clear my sink before it got stuck

    ReplyDelete
  12. dulu masa dengar nama soda ni ingatkan soda yang buat kek tu..hahhaha

    ReplyDelete

Terima kasih atas komen dan pendapat anda.